Monday 5 May 2014

Adományozás és Lovaggá Avatás - Málta 2014

A Máltai és Gózói Nagy Priorátus meghívására szerény küldöttség látogatott el a Magyar Nagy Priorátusból a tizenkettedik alkalommal megrendezett Jeruszálemi Szent Lázár Kórházi Lovagrend felszentelt lovaggá avatási ceremóniájára. A fő hangsúlyt az adományok szétosztása jelentette.
Mint eddig minden alkalommal nemcsak azért gyűltek össze Rabat városában a szervezet tagjai, támogatói és a csatlakozni kívánó jelöltek, hogy részt vegyenek az avatási ünnepségen, hanem azért is mert a Saint Lazarus Foundation (a Lovagrend karitatív szervezete)  16500Euro készpénzt adományozott különböző szervezeteknek a rendezvény elején (a tárgyi adományokról nem is beszélve). Az adományozottak között szerepelt a Special Rescue Group, mely folyamatosan tart ingyenes elsősegély tanfolyamokat, a Malta Down Syndrome Association - We believe projektje, a Pakisztáni Nagy Priorátus nőket segítő projektje, a Gózói Bántalamzott Nők otthona és még lehetne a sort folytatni. 


"A Jeruszálemi Szent Lázár Kórházi Lovagrend fő tevékenysége a történelemi hagyományra, épülve a rászorulók megsegítése kell, hogy legyen a 21. században. Szervezetünk azért sikeres, mert a támogatásokat mindig eljuttatja a legnagyobb szükséget szenvedőknek." hangsúlyozta ki ünnepi beszédében a Legfelsõbb Nagy Prior, H.E. Chevalier Richard Comyns of Ludston GCLJ GCMLJ

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.